K.A.R. & Z.V. De Hoop roeit de Ringvaart '23

PLN de wereld uitroeien

Opgehaald

6.321
84% bereikt van het totaalbedrag € 7.500

Roei PLN de wereld uit
Op woensdag 31 mei staan we met negen man sterk aan de start van de fameuze Ringvaart Regatta. 100 km schoon aan de haak, van Leiden, rondom Schiphol en door naar Delft. Met een streven om onder de 11 uur te blijven zal er niet alleen lang, maar vooral ook hard worden geroeid om hier hopelijk nog verder onder te duiken.
Een snelle rekensom leidt ertoe dat we tussen start en finish een ontzagwekkende 12.000+ halen moeten gaan maken. Ongetwijfeld zal iedereen zich tijdens deze tocht een aantal keer gaan afvragen: “Voor wie doe ik dit nu eigenlijk”? Een beetje externe motivatie mag voor dat moment niet ontbreken. Vandaar dat we deze actie zijn gestart voor Stichting PLN, juist omdat dit onze ploeg persoonlijk aan het hart gaat.


Tikkende tijdbom
De genetische hartspierziekte PLN is op dit moment een onbehandelbare hartspierziekte die wordt veroorzaakt door een erfelijke mutatie in het DNA. Het dragen van de PLN-mutatie is grillig, het kan zich ineens openbaren en leiden tot ernstig hartfalen, ritmestoornissen of zelfs de plotselinge dood. Ondanks dat deze genmutatie nog maar bij zo’n 1500 mensen is vastgesteld, heeft deze grilligheid grote consequenties. In het UMC Groningen is bijvoorbeeld geconstateerd dat 30 tot 50% van de patiënten die op de wachtlijst staan voor een harttransplantatie drager is van de PLN-mutatie.


Bijzonder is dat de ziekte voornamelijk in Noord-Nederland voorkomt en pas in 2010 is ontdekt. Onderzoek kan in dit stadium dus nog veel verschil maken, preventief en behandelend. Stichting PLN financiert deze onderzoeken. 100% van het opgehaalde geld dat uit vele initiatieven bijeen gebracht wordt, wordt besteed aan de doelstellingen van deze stichting. Kosten van deze stichting worden afgedekt door separate sponsors. Hierdoor blijft niets aan de riem hangen.


Doneer nu!
De ploeg is zich al geruime tijd aan het voorbereiden. Er wordt 3 keer per week getraind, de kamferspiritus vloeit al rijkelijk ter blarenpreventie en de sponsorkleding wordt gedrukt. Jullie bijdrage mag echter niet ontbreken om van deze 100km een échte zegetocht te gaan maken. Doneer nu!