Donatie voor welkom thuis Jan

Danny Boersma

Opgehaald

4.810
96% bereikt van mijn streefbedrag € 5.000

11 september 2023
Pa en ma rijden rond half 23:15 uur vanaf een verjaardag in Buitenpost naar huis wanneer de telefoon gaat. We hebben een hart in een box, de ambulance is over 10 minuten bij u.

Mijn vader is drager van het erfelijke PLN Gen, dit gen veroorzaakt ernstig hartfalen. Na een heel medisch verleden staat hij sinds 2020 op de wachtlijst voor een donorhart. Zijn hart-pompfunctie was toentertijd gezakt tot 10%. In mei 2022 werden we voor het eerst gebeld dat er een donorhart was. Helaas ging dit op het laatste moment niet door, een generale repetitie dus.

Op dinsdag 12 september was het dan zover. Alle seinen stonden op groen en om 15:00 kregen we dan ook het bericht dat de operatie van start ging. Aanvankelijk zou de operatie 4 á 5 uren duren en de arts neemt contact op zodra de operatie klaar is. Toen we 5 uren later om 20:00 uur nog steeds niks hadden gehoord werden we merkbaar zenuwachtiger. Maar liefst 4 uren later, 9 uur na start van de operatie kregen we dan eindelijk telefoon met het bericht dat de operatie was geslaagd. Helaas wel een complicatie, er was een scheur ontstaan in de aorta, de artsen hebben een monsterklus geklaard.

Na een aantal spannende dagen op de IC werd hij op maandag 18 september wakker. Vervolgens is hij met sprongen vooruit gegaan en zit hij op moment van schrijven in zijn tweede week van het revalidatietraject in Beatrixoord te Haren. De revalidatie gaat goed, hij fietst en loopt al meer dan voor zijn operatie terwijl we nog maar een kleine vijf weken na de operatie verder zijn. Bovendien mag hij zoals het nu lijkt vrijdag 20 oktober naar huis.

Langs deze weg willen we iedereen bedanken voor alle kaartjes en warme berichten. Dit was hartverwarmend en heeft ons enorm gesteund. Daarnaast willen we door middel van dit bericht aandacht vragen voor deze nog vrij onbekende hart aandoening en Stichting PLN, de stichting die geld ophaalt voor onderzoek.

Een nieuw hart betekend dat het PLN Gen volledig uit zijn lichaam verdwenen is. Helaas verdwijnt het PLN Gen nog niet uit onze familie. Mijn zusje Danique is namelijk ook drager van dit erfelijke Gen net als meerdere familieleden en kennissen. Mijn vader heeft zijn hart gedoneerd aan de wetenschap zodat er verder onderzoek gedaan kan worden naar een medicijn waarmee het Gen uitgeschakeld kan worden.

In plaats van bloemen, fruitmanden etc. hebben we liever een bijdrage die gaat naar stichting PLN. Want samen helpen we PLN de wereld uit! Doneren kan via deze link.