Samen kunnen we zoveel meer... help je mee?

Mireille van Driel

Opgehaald

14.025
100% bereikt van mijn streefbedrag € 14.000
100% Bereikt van mijn doel 84 km

Mijn partner Pieter kreeg ruim 9 jaar geleden een tweede kans in het leven. Toen kreeg hij de harttransplantatie die zijn leven redde.

Maar er zijn een hoop mensen die die kans niet krijgen, omdat ze te laat zijn of omdat ze niet weten dat er iets aan de hand is…

Pieter heeft PLN: een erfelijke hartafwijking die honderden jaren geleden in Friesland is ontstaan, maar eigenlijk nog vrij onbekend is. De ziekte zorgt voor hartfalen, hartritmestoornissen, kortademigheid en in het ergste geval zelfs een hartstilstand.

De ziekte is nu nog onbehandelbaar en kan leiden tot een harttransplantatie zoals bij Pieter.

Het is belangrijk dat meer mensen hier vanaf weten, om er op tijd bij te zijn. Daarom (en om meer onderzoek te realiseren) heeft Pieter de Stichting Genetische Hartspierziekte PLN opgericht. Die als doel heeft om een behandeling te vinden voor deze ziekte.

Ik ben ongelooflijk trots op hem dat hij zich hier hard voor maakt en dat hij op deze manier echt een verschil maakt in de wereld. Hij is het lijntje tussen de wetenschap en het realiseren van doeltreffende onderzoeken. Dat vind ik echt fantastisch!

Om hem en de stichting te helpen, om meer bekendheid te genereren, om onderzoek te stimuleren én om een eigen fysieke bijdrage te doen, ga ik op 10 september fietsen voor PLN.

Wil je me helpen om deze ziekte meer aandacht te geven en naar een oplossing te zoeken? Doe een donatie en deel dit bericht!

Help ons om ook andere mensen een tweede kans in het leven te geven. ❤️

Fietsen voor PLN 10-09-2022 | 00:00

Bekijk alle
Fietsen voor PLN 10-09-2022 | 00:00